Abstrakti taide ja luovuus

"USKALLA MAALATA" TAPAHTUMAT

Abstrakti taide eli ei-esittävä taide voi avata ovet luovuuteen. Se on myös mahdollisuus päästää irti esittävän taiteen vaatimuksista. Abstrakti taide voi tuoda esiin ihmisen sisäisyyksissä asuvan, ei muotoon sidotun viisauden, joka asuu meissä jokaisessa. 

Luovuuden vapauttamisella puolestaan on merkittävä vaikutus ihmisen hyvinvointiin. THL-blogi artikkelissa kerrotaan: 
”Taiteen myönteisistä vaikutuksista ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen on runsaasti tutkimusta. Maailman terveysjärjestö WHO julkaisi vuonna 2019 aiheesta laajan tutkimuskatsauksen.

Luovuus voi olla taiteisiin liittyvän toiminnan lisäksi myös muunlaista kokeilemista, mielen leikkiä tai ilmaisua. Luova tila arjen realiteettien keskelle voi löytyä myös luonnosta, puutarhanhoidosta tai rakennusprojektista.

Tutkittaessa luovuuden merkitystä ihmisille, sen on todettu esimerkiksi lisäävän turvallisuuden tunnetta, toimivan puskurina vastoinkäymisissä ja auttavan meitä ottamaan käyttöön potentiaaliamme.”

Moni meistä aikamme ihmisistä kantaa mukanaan uskomusta ” en minä osaa maalata”. Lapsuudessa koetut kokemukset ovat voineet aiheuttaa sen, että emme lainkaan koe, että maalaaminen sopisi meille. Näitä uskomuksia on kuitenkin hyvä murtaa ja purkaa. Uskalla maalat tapahtumat ovat juuri tätä varten.

"USKALLA MAALATA"

Rentoudu ja Vapaudu arjen pyörteistä

Inspiroiva ja rentouttava ilta, jolloin huolet jäävät helposti taka-alalle. Saat illan aikana vapaat kädet maalata akryylimaaleilla abstraktin taideteoksen.

Taulun koko: 42 x 30
Tapahtuman kesto: 2 h
Hinta: 59 €

"USKALLA MAALATA"

Lapsi & Vanhempi

Lapsi & Vanhempi maalausilta on tarkoitettu inspiroivaksi yhteiseksi hetkeksi kouluikäiselle lapselle ja hänen vanhemmalle tai jollekulle toiselle lapsen elämässä olevalle aikuiselle. 

Taulun koko: 42 x 30
Tapahtuman kesto: 2 h
Hinta: 99 €

Kaikki hinnat sisältävät 24 % ALV.

Kuvassa innostunut nainen pensseli kädessään ja maalaustarvikkeet. Taideworkshopit
Tapahtumassa voi maalailla lattialla tai pöydällä oman inspiraation mukaan.

Abstrakti taide historiassa

Abstraktin taiteen historia ulottuu 1900-luvun alkuun, jolloin taiteilijat mm. Wassily Kandinsky, Kazimir Malevitš ja Piet Mondrian alkoivat etsiä uusia tapoja ilmaista taiteessaan jotain syvempää ja henkilökohtaisempaa kuin perinteinen kuvallinen esittäminen. 

Myös Hilma af Klint tunsi abstraktin taiteen allon, josta Yle kirjoittaa:

”Hilma af Klintin elämäntyö oli niin paljon edellä aikaansa, että muun maailman piti astua 2000-luvulle, ennen kuin se pystyi täysin omaksumaan hänen muoto- ja symbolimaailmansa.” 

 

Abstrakti taide on väreillä leikkimistä
Abstrakti taide on väreillä leikkimistä.
Share